Valea Manastirii-un sat ce aspira la modernizare!

Vizionanand acest filmulet veti face cunostinta cu Valea Manastirii-Titesti-Arges,un sat mic,cu o comunitate formata predominat din romi, oameni normali,cu obiceiuri si traditii specifice,oameni care aspira la educatie si la modernizare!
Satul Valea Manastirii este inconjurat de paduri cu verdeata,cu strazi inguste si case in constructie,iar locuitorii isi doresc conditii mai bune de trai.
In ajutor le-a venit de multe ori cadrele didactice de la Scoala Gimnaziala „I.C. Lazarescu”,care s-au implicat in diferite proiecte pentru a le asigura o educatie in conditii cat mai bune.
Cel mai recent proiect demarat de Primaria din Titesti,in parteneriat cu Scoala ,intitulat „Scoala face diferenta” are ca scop reducerea absenteismului si a abandonului scolar ,masuri luate pentru copiii de etnie roma din satul Valea Manastirii.Deasemenea,proiectul urmareste si continuarea asfaltarii drumului din sat,pentru ca astfel,copiii sa nu mai fie nevoiti sa calce prin noroi venind la scoala.

In sat gasim si o manastire ce poarta acelasi nume.Manastirea Valea Manastirii,contruita in anul 1512, este o manastire ortodoxa, mai putin cunoscuta, insa de o minunatie rara!Mie mi se pare o oaza de pace!Inconjurata de verdeata,intr-un peisaj mirific,manastirea adaposteste  doar 3 calugari .

Am pasit in aceasta lume in urma cu un an si pe masura ce urcam ramaneam fascinata de ceea ce vedem,iar cunoscand acei oameni am realizat ca romii nu trebuie marginalizati,ci din contra,trebuie incurajati sa patrunda in societate oferindu-le intelegere si educatie .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s